فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 94، زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/12/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمید گل محمدی، حسین صارمی، عباس مرادی، شادی پاک مهر، مسعود اثنی عشری* صفحات 193-198
    سابقه و هدف

     سندرم تونل کارپ شایع ترین نوروپاتی محیطی به دلیل به دام افتادن عصب است. تشخیص این سندرم براساس علائم بالینی و تایید آن با استفاده از مطالعات الکترودیاگنوستیک صورت می گیرد. اولتراسونوگرافی یک روش بی خطر، در دسترس برای پیگیری بیماران و ارزشمند می باشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی یافته های سونوگرافیک قبل و بعد از تزریق کورتیکوستروئید انجام شد.  

    مواد و روش ها

    در مطالعه مداخله ای حاضر، 45 بیمار با علائم سندرم تونل کارپ و مطالعات الکترودیاگنوستیک مثبت که حاکی از درجه متوسط بیماری بود، در طول سال 1396 به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان بعثت همدان مراجعه کرده و به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. سونوگرافی مچ دست انجام شد و پس از تزریق کورتیکوستروئید و گذشت دو ماه مجددا مورد سونوگرافی قرار گرفتند. شاخص های سونوگرافی قبل و بعد از تزریق مقایسه گردید.

    یافته ها

    80 درصد از بیماران زن و 20 درصد مرد بودند. میانگین سنی بیماران 47.9±11.6  سال با دامنه 22 تا 72 سال بود. 20 درصد از افراد چپ دست بودند. دست درگیر بیشتر افراد شرکت کننده (70 درصد) راست بود. براساس نتایج ضخامت عصب مدین (P=0.95) ، ضخامت رتیناکولوم (001/0P=) و سطح مقطع عصب (001/0P=) در پایان مطالعه کاهش یافت. با استفاده از مقیاس DASH نشان داده شد که علائم بالینی بیماران کاهش معناداری (001/0P=) در پایان مطالعه داشته است.

    نتیجه گیری

    کورتیکوستروئید در بیماران مبتلا به این سندرم با شدت متوسط موجب بهبود علائم بالینی می شود که این بهبودی با کاهش ضخامت عصب مدین، فلکسور رتیناکولوم و سطح مقطع عصب همراه است.

    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپ، سونوگرافی، کورتیکوستروئید
  • سیروس ریسباف فکور، هادی هاشم زهی، حسن جهان تیغ، کیمیا عرب، لیلا غلامی* صفحات 199-205
    سابقه و هدف

    جراحی دندان های عقل نهفته یکی از شایع ترین جراحی های حفره دهان است که می تواند عوارض اجتناب ناپذیری چون درد، تورم و محدودیت در باز شدن دهان (تریسموس) را به همراه داشته باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر لیزر درمانی با شدت/توان پایین بر تورم و تریسموس پس از جراحی مولرسوم نهفته فک پایین انجام شد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور حاضر، 40 بیمار نیازمند جراحی خارج سازی مولر سوم های نهفته مشابه به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره (گروه کنترل بدون لیزر و گروه با تابش لیزر) جای گرفتند. بلافاصله پس از جراحی، با استفاده از یک دستگاه لیزر با طول موج 980 نانومتر با تابش پیوسته و توان خروجی 200 میلی وات، 12 ژول بر سانتی متر مربع انرژی در مدت 60 ثانیه بر ناحیه ای با وسعت 1 سانتی متر مربع بر بافت تابانیده شد. تابش ها در سه ناحیه انجام شدند؛ دو نقطه در سمت باکال و لینگوال ناحیه جراحی از داخل دهان و یک نقطه در محل اتصال عضله ماستر به فک پایین. اندازه تورم و تریسموس با اندازه گیری ابعاد صورت و میزان باز شدن دهان در دومین و هفتمین روز پس از جراحی بررسی گردید.

    یافته ها

     در گروه لیزر در روز دوم پس از جراحی میزان تریسموس معادل 6±28 و میزان تورم صورت برابر با 8/12±8/217 بود و از نظر آماری تفاوت معنا داری بین گروه لیزر و کنترل مشاهده نشد (05/0<P). این میزان در روز هفتم به ترتیب معادل 97/6±85/39 و 45/13±2/209 ارزیابی شد و اگر چه بهبود در گروه تحت تابش مشاهده گردید؛ اما تفاوت آماری معنا داری در این اندازه ها با گروه کنترل به دست نیامد (05/0<P).

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج می توان گفت که تابش لیزر براساس پروتکل مورد استفاده در این مطالعه، اثر مثبت و معنا داری بر عوارض پس از جراحی دندان عقل ندارد.

    کلیدواژگان: جراحی دهان، دندان عقل، لیزردرمانی
  • شهیر مظاهری، مجتبی خزایی*، عباس مرادی، رضا راعی صفحات 206-212
    سابقه و هدف

    سکته مغزی یا استروک سومین علت شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته بوده و شایع ترین بیماری ناتوان کننده نورولوژیک می باشد. ریسک فاکتورهای متعددی برای ابتلا به استروک وجود دارد. در این راستا، در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر سطح سرمی آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری بر بروز استروک پرداخته شد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه مورد- شاهدی حاضر، 50 بیمار مبتلا به استروک بستری در مرکز آموزشی- درمانی "سینا" شهر همدان (گروه مورد) به روش نمونه گیری آسان انتخاب گردیدند و از نظر سطح سرمی آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری با 50 فرد سالم (گروه شاهد) مقایسه شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آزمون های آماری متناسب در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

     میانگین و انحراف معیار سطح سرمی آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری در گروه مورد و شاهد به ترتیب معادل 03/44±93/25 و 25/41±36/35 Uarb/ml بود (1018/0P=). میانگین سطح سرمی هلیکوباکتر پیلوری در زنان گروه مورد و شاهد به ترتیب برابر با 78/20 و 84/35 (055/0P=) و در مردان معادل 51/31 و 31/34 محاسبه گردید (501/0P=). ضریب همبستگی Spearman بین سن و سطح سرمی هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به استروک و گروه شاهد، مثبت و غیر معنادار بود (138/0P=، 150/0r=).

    نتیجه گیری

     سطح سرمی آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به استروک کمتر از افراد سالم غیر مبتلا بود. این امکان وجود دارد که باکتری هلیکوباکتر پیلوری نقش محافظتی در پیشگیری از بروز استروک داشته باشد؛ اما از نظر آماری معنادار نمی باشد.

    * فرمول ها به درستی نمایش داده نمی شوند.

    کلیدواژگان: سکته مغزی، عوامل خطر، هلیکوباکتر پیلوری
  • احمد رضایی ازندریانی، آذر پیردهقان، مریم ورمقانی* صفحات 213-219
    سابقه و هدف

    عضله مولتی فیدوس یکی از عضلات پارااسپاینال است که نقش مهمی در استحکام بخشیدن به ستون فقرات داشته و به صورت فیدبک مهاری در کنترل درد عمل می کند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آتروفی عضله مولتی فیدوس در تصاویر MRI (Magnetic Resonance Imaging) و فاکتورهای مرتبط با آن در بیماران دارای درد در ستون فقرات انجام شد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه مقطعی حاضر 600 تصویر MRI از بیماران دارای درد در ستون فقرات (شکایت بیمار از درد یا وجود درد طی معاینه بالینی) مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان طی سال های 97-1396 به روش سرشماری انتخاب شدند و از نظر میزان آتروفی عضله مولتی فیدوس براساس متغیرهای مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 15/46 سال بود. از نظر جنسیت، 5/46 درصد از بیماران مرد و 5/53 درصد زن بودند. فراوانی آتروفی عضله مولتی فیدوس نیز 5/63 درصد محاسبه گردید که به ترتیب 6/38، 6/43 و 8/17 درصد از آن ها درجه یک، دو و سه بودند. بین متغیرهای سن، جنس، نمایه توده بدنی، فعالیت فیزیکی شدید، طول مدت فعالیت روزانه، طول مدت درد و تقارن آن با آتروفی عضله مولتی فیدوس و درجه آن ارتباط آماری معنادارای مشاهده شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

     آتروفی عضله مولتی فیدوس در بیماران مورد مطالعه از شیوع بالایی برخوردار بود. جنسیت زن، سن بالا، نمایه توده بدنی بالا، فعالیت فیزیکی شدید، طول مدت فعالیت، طول مدت درد ستون فقرات و درد دو طرفه از متغیرهای مستقل مرتبط با آتروفی عضله مولتی فیدوس بودند.

    کلیدواژگان: تصویر برداری از طریق تشدید مغناطیسی، درد ستون فقرات، عضله مولتی فیدوس
  • حمید رحیمی دهگلان، لیلا عزیزخانی*، سیامک واحدی، کوروش اخباری، بهار اردلانی، بهزاد خلفی صفحات 220-226
    سابقه و هدف

    یکی از مهم ترین پیشرفت ها در زمینه مراقبت از بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد، تجویز داروهای حل کننده لخته خون شریان های قلبی (مانند استرپتوکیناز) است که تجویز سریع و به موقع آن ضروری می باشد. PCI (Percutaneous Coronary Intervention) به عنوان یک روش ریواسکولاریزاسیون به شکل روزافزون مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اهمیت موضوع زمان در مورد مصرف موثر این دارو، در مطالعه حاضر بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد با بالارفتن قطعه ST کاندید دریافت استرپتوکیناز یا PCI از نظر زمان فرایند، پیامد درمان و عوامل مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفتند.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شد. نمونه گیری در این مطالعه به صورت تمام شمار صورت گرفت و تمام بیمارانی که ST Elevation داشتند و فاقد معیارهای خروج از مطالعه بودند، در طول سال 1396 مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد 183 نفر بودند که طی این مدت به اورژانس بیمارستان "توحید" سنندج مراجعه کرده بودند. بیماران از نظر سن، جنس، روز مراجعه، مدت زمان شروع درد تا ورود به بیمارستان، فاصله زمانی طی شده تا رسیدن به بیمارستان، نحوه مراجعه بیمار، وجود بیماری زمینه ای در بیمار، زمان تشخیص سکته قلبی، زمان شروع ریپرفیوژن تراپی و پیامد نهایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات در فرم های طراحی شده ثبت گردیدند و داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS 22 شدند. برای سوالات از فرمول های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد) و برای فرضیات در صورت کیفی بودن متغیرها از آزمون کای اسکوئر و در صورت کمی بودن از ضرایب همبستگی استفاده شد.

    یافته ها

     براساس نتایج به دست آمده، اکثر بیماران را مردان بالای 50 سال بدون سابقه سکته قلبی تشکیل دادند؛ به طوری که 146 مرد (8/79 درصد) و 37 زن (2/20 درصد) با میانگین سنی 52/58 سال در این مطالعه شرکت نمودند و 28 نفر از آن ها (3/15 درصد) سابقه سکته قلبی داشتند. میانگین زمان گرفتن نوار قلب و تشخیص سکته قلبی به ترتیب 2/4 و 85/18 دقیقه بوده و به طور میانگین از زمان ورود بیمار تا زمان دریافت مداخله 68/107 دقیقه زمان می برد. میانگین مدت زمان بستری 9/4 روز بود.

    نتیجه گیری

     احتمال مرگ بیماران با سن بالاتر، بیشتر است. در این مطالعه زمان گرفتن نوار در بیماران زن بیشتر بود. زمان شروع ریپرفیوژن تراپی در شیفت شب، مدت بیشتری را به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: استرپتوکیناز، ترومبولیتیک درمانی، سکته قلبی
  • آذر پیردهقان، زهرا رضوی، راضیه رجبی* صفحات 227-233
    سابقه و هدف

    دیابت نوع یک شایع ترین بیماری متابولیک و مزمن در کودکان و نوجوانان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل اثر گذار بر کنترل دیابت نوع یک در نوجوانان انجام شد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر 205 بیمار 11 تا 19 سال مبتلا به دیابت نوع یک مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان بعثت همدان در سال 1398 به روش سرشماری انتخاب شده و از نظر عوامل اثرگذار بر کنترل دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری متناسب در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین و انحراف معیار سنی بیماران 17/3±96/13 سال بود. 58 درصد از بیماران دختر و 5/41 درصد پسر بودند. میانگین و انحراف معیار مدت ابتلا به دیابت 16/3±71/5 سال و میانگین و انحراف معیار HbA1c معادل 84/1±89/8 درصد بود. از نظر تبعیت از درمان، 2/35 درصد از بیماران تبعیت ضعیفی داشتند. فراوانی افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران به ترتیب 2/51، 2/72 و 2/13 درصد بود. بین کنترل ضعیف دیابت بر اساس HbA1c با بیکار بودن پدر و حمایت ضعیف خانواده ارتباط آماری معنا دار مشاهده شد. همبستگی بین وضعیت کنترل دیابت بر اساس مقدار HbA1c با نمره استرس، اضطراب و افسردگی مثبت و معنا دار بود؛ اما ارتباط آن با تعداد مراجعات سالانه به کلینیک، منفی و معنادار گزارش گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان دادند که در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک، افزایش اضطراب، افسردگی و استرس موجب کنترل ضعیف شده و افزایش درآمد و حمایت خانواده و تعداد دفعات مراجعه به کلینیک منجر به کنترل خوب دیابت می گردد.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین نوع یک، علت شناسی، نوجوانان، هموگلوبین گلیکوزیله آ
  • محمد فلاح، افشین عظیمی، سید موسی متولی حقی، نازیلا سرافراز، مهدی پارسایی*، مهدی حسن زاده، صابر علیزاده، احد شهنامی، علی نایبی صفحات 234-240
    سابقه و هدف

    آلودگی به کیست هیداتیک یا هیداتیدوز که یک بیماری زئونوز می باشد، طی مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس در انسان و حیوان ایجاد می گردد. عفونت هیداتیدوز به صورت اندمیک در اغلب نقاط کشور وجود دارد. در شهرستان خدا آفرین در استان آذربایجان شرقی که قطب دامپروی می باشد، احتمال مواجهه بالای جمعیت ساکن با تخم اکینوکوکوس گرانولوزوس وجود دارد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت شیوع سرمی هیداتیدوز در جمعیت ساکن در شهرستان خدا آفرین انجام شد.

    مواد و روش ها

     در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر که طی سال های 98-1397 انجام شد، 295 نمونه خون از جمعیت ساکن در شهرستان خدا آفرین در لوله آزمایش بدون ماده ضد انعقاد جمع آوری گردید. نمونه ها به منظور اندازه گیری آنتی بادی IgG ضد انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس به روش الایزا ارزیابی شدند. داده های دموگرافیک افراد شرکت کننده در مطالعه با استفاده از پرسشنامه تکمیل گردیدند و نتایج توسط نرم افزار SPSS 18 تحلیل آماری شدند.

    یافته ها

     از مجموع 295 نمونه گرفته شده، 12 مورد (07/4 درصد) مثبت بودند. بیشترین میزان موارد مثبت سرمی در گروه سنی 39-30 سال با سه مورد (53/3 درصد) مشاهده گردید. در بین موارد مثبت سرمی، 7/16 درصد ساکن مناطق شهری و 3/83 درصد ساکن مناطق روستایی بودند.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان دهنده شیوع قابل توجه هیداتیدوز در جمعیت مورد مطالعه (همانند برخی از مطالعات انجام شده در سایر مناطق ایران) بودند. توجه به کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری به عنوان یک بیماری اولویت دار در شهرستان خدا آفرین در گروه های شغلی و سنی مختلف ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، شیوع سرمی، هیداتیدوز
  • امیر اسدی فخر*، مسعود تربیت صفحات 241-246
    سابقه و هدف

    لوله گذاری داخل تراشه، رایج ترین شیوه اداره راه هوایی فوقانی در بیهوشی عمومی بوده و پیش بینی آسانی و یا دشواری لوله گذاری برای تیم بیهوشی اهمیت بسیار زیادی دارد. شکست در تعبیه راه هوایی، دلیل عمده مرگ و میر ناشی از بیهوشی در بیماران است. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف مقایسه دقت آزمون های لب گزه (Upper Lip Bite Test) و مالامپاتی در پیشگویی سریع لوله گذاری مشکل انجام شد.

    مواد و روش ها

     مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر در ارتباط با 418 بیمار انجام شد. پیش از آغاز بیهوشی با انجام دو آزمون پیشگویی کننده مالامپاتی و لب گزه، میزان درجه سختی لوله گذاری آن ها پیشگویی گردید. پس از انجام بیهوشی نیز درجه سختی پیشگویی شده با نمای لارنگوسکوپی Cormac-Lehane مقایسه شد.

    یافته ها

     نتایج نشان دهنده فراوانی لوله گذاری مشکل در 3/5 درصد از افراد بودند. حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری منفی آزمون لب گزه به ترتیب حدود 4/21، 3/95 و 2/97 درصد و دقت آن معادل 8/92 درصد بود که بالاترین مقدار می باشد. حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری منفی آزمون مالامپاتی نیز به ترتیب برابر با 7/34، 5/87 و 91 درصد و دقت آن معادل 3/81 درصدمحاسبه گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان دادند که آزمون لب گزه به عنوان روشی آسان و دارای ویژگی، ارزش اخباری بالا، دقت بیشتر در ارزیابی و پیشگویی راه هوایی مشکل، روشی مناسب تر از آزمون مالامپاتی می باشد.

    کلیدواژگان: آزمون لب گزه، آزمون مالامپاتی، لارنگوسکوپی، لوله گذاری داخل نای
  • فاطمه اسلامی، عطیه مهدوی رفیع، حمیدرضا قاسمی بصیر* صفحات 247-251
    سابقه

     هیدروسیستوما ضایعات کیستیک خوش خیم با منشا غدد عرقی هستند که اغلب در سر و گردن مشاهده می شوند. تظاهر این ضایعات در چشم نادر بوده و می توانند به صورت منفرد یا متعدد باشند. شیوع هیدروسیستوما در زنان و مردان و نژاد های مختلف، یکسان است. بهبود خودکار آن به ویژه در ضایعات بزرگ، نادر بوده و درمان قطعی آن شامل جراحی و برداشتن کامل دیواره های کیست می باشد.

    معرفی بیمار

    بیمار مردی 44 ساله با توده پلک تحتانی چشم راست بود. توده کیستیک در ملتحمه تحتانی قرار داشت و طی شش ماه گذشته بزرگتر شده بود. سایر معاینات هر دو چشم نرمال بودند. توده مورد نظر تحت بی حسی موضعی ضایعه از طریق ایجاد برش در ملتحمه تحتانی توسط قیچی به طور کامل و بدون پاره شدن کپسول ضایعه خارج شد. ابعاد ضایعه حدود 10×12×8 میلی متر بود. در برش بافت شناسی، یک ضایعه کیستیک با جدار مفروش شده از دو ردیف سلول اپیتلیومی مکعبی مشاهده شد که نشان دهنده اکرین هیدروسیستوما بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه ضایعات اکرین هیدروسیستوما به صورت نادر اوربیت را در گیر می کنند؛ اما باید در تشخیص افتراقی توده های کیستیک اطراف چشم مورد توجه قرار گیرند. اگر خارج کردن ضایعه به طور کامل و بدون پاره شدن کپسول (همچون بیمار مورد نظر) انجام شود، عود بسیار نادری خواهد داشت.

    کلیدواژگان: اکرین هیدروسیستوما، اوربیت، پلک
|
  • Hamid Golmohammadi, Hossein Saremi, Abbas Moradi, Shadi Pakmehr, Masoud Esnaashari* Pages 193-198
    Background and Objective

    Carpal Tunnel Syndrome is the most prevalent type of peripheral neuropathy due to neural entrapment. This syndrome is primarily diagnosed based on clinical symptoms, and it is subsequently confirmed by electro-diagnostic studies. Ultrasonography as a safe, available, and inexpensive method is also valuable in the follow-up of patients. This study aimed to evaluate the ultrasound findings before and after local corticosteroid injection.

    Materials and Methods

    This interventional study was conducted on 45 patients referring to the orthopedic clinic of Besat Hospital, Hamadan, Iran, during 2017. The patients who were selected by convenient sampling method had the symptoms of carpal tunnel syndrome and were diagnosed positive based on electrodiagnostic studies indicating a moderate grade of the disease. Wrist ultrasound was performed before and after the injection of corticosteroid (two months later). Moreover, the ultrasound indices were compared before and after the injection. Data were analyzed in SPSS software (version 16). A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    According to the results, 80% of the patients were female. Moreover, the mean age of the patients was 47.9±11.6 years (age range: 22-72 years). About 20% of the cases were left-handed. The right hand was mostly affected by carpal tunnel syndrome (70%). After injection, there were reductions in the median nerve thickness (P=0.95), retinaculum thickness (P=0.001), and nerve cross-sectional area (P=0.001). The Disabilities of the Arm, Shoulder, and Hand (DASH) scale showed that the clinical symptoms of the patients were significantly reduced at the end of the study (P=0.001).

    Conclusion

    Corticosteroid injection in patients with moderate severity of carpal tunnel syndrome improved the clinical symptoms and caused reductions in median nerve thickness, cross-sectional area, and flexor retinaculum thickness.

    Keywords: Carpal Tunnel Syndrome, Corticosteroid, Ultrasound
  • Sirus Risbaf, Fakoor, Hadi Hashemzehi, Hassan Jahantigh, Kimia Arab, Leila Gholami* Pages 199-205
    Background and Objective

    Extraction of impacted lower third molars is one of the most frequent surgeries of the oral cavity. This operation might be accompanied by inevitable complications, such as pain, swelling, and trismus after surgery. Therefore, the aim of this study was to evaluate the impact of low-intensity/power laser therapy on swelling and trismus after impacted mandibular third molar surgery.

    Materials and Methods

    This randomized double-blind clinical trial was performed on 40 patients who required similar unilateral impacted third molars. These patients were randomly divided into two groups of 20, including the control group with no laser application and the test group receiving laser irradiation. In the intervention group, 1 cm2 of the tissue was irradiated immediately post-operation by 12 j/cm2 energy using a 980-nm laser setting with continuous wave mode at the output power of 200 MW for 60 s. Radiations were carried out at three regions, including two intraoral sites on the buccal and lingual sides of the operated area and an extraoral area on the joining point of the masseter muscle to the mandible. Inflammation and trismus were assessed by measuring the size of the face and maximum mouth opening on the second and seventh days after surgery.  

    Results

    Our findings demonstrated that in the laser group, on the second day post-operation the maximum mouth opening (trismus) was 28±6 and facial swelling was 217.8±12.8. The two groups were not significantly different on this day regarding the two evaluated variables (P>0.05). On the seventh day, trismus and facial swelling were reported as 39.85±6.97 and 209.2±13.45, respectively. Moreover, improvements were observed in the irradiated group at this time point. However, no statistically significant difference was found between the test and control group concerning these factors (P>0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, laser application with the parameters set in this study had no significant positive effects on reducing the post-operation complications.

    Keywords: Laser Therapy, Oral Surgery, Third Molar
  • Shahir Mazaheri, Mojtaba Khazaei*, Abbas Moradi, Reza Raei Pages 206-212
    Background and Objective

    Stroke is the third most common cause of death in developed countries and the most common disabling neurological disease. There are several risk factors for stroke. Regarding this, the present study was conducted to investigate the effect of Helicobacter pylori antibody on the incidence of stroke.

    Materials and Methods

    This case-control study was conducted on 50 patients (i.e., case group) with stroke admitted to Sina Teaching Hospital of Hamadan, Iran, using convenience sampling method. This group was compared with 50 healthy controls in terms of the serum level of Helicobacter pylori antibody. The data were analyzed using SPSS software (version 21) using proper statistical tests at 95% confidence interval.

    Results

    The mean serum levels of Helicobacter pylori antibody in the case and control groups were 25.93±44.03 and 35.36±41.25 Uarb/ml, respectively (P=0.108). In addition, the serum levels of this antibody were obtained as 20.78 and 35.84 (P=0.055) in the females and 31.51 and 34.31 (P=0.501) in the males of the control and case groups, respectively. The Spearman correlation coefficient revealed a positive but insignificant relationship between age and serum antibody level of Helicobacter pylori in both groups (r=0.150; P=0.13).

    Conclusion

    As the findings indicated, the stroke patients had a lower serum level of Helicobacter pylori antibody, compared to the healthy non-stroke patients; however, this difference was not statistically significant.

    Keywords: Helicobacter pylori, Risk Factors, Stroke
  • Ahmad Rezaei Azandariani, Azar Pirdehghan, Maryam Varmaghani* Pages 213-219
    Background and Objective

    Multifidus muscle which is one of the para-spinal muscles plays a key role in strengthening the spine and acts as inhibitory feedback in pain control.  The present study aimed to evaluate the rate of multifidus muscle atrophy in Magnetic Resonance Imaging(MRI) images of patients with spinal pain.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 600 MRI images of patients with spinal pain (patients complaining of pain during clinical examination) referring to Besat Hospital of Hamadan within 2017- 2018 were selected by census method and evaluated for multifidus muscle atrophy based on its related variables.  The obtained data were analyzed in SPSS software (version 16) at 95% confidence level.

    Results

    The mean age of patients was reported as 46.16 years.  In terms of gender, 46.5% of cases were male and 53.5% were female.  The frequency of multifidus muscle atrophy was measured at 63.5% out of which 38.6%, 43.6%, and 17.8% were reported as grades one, two, and third, respectively.  As evidenced by the obtained results,  multifidus muscle atrophy and its degree showed a significant correlation with such variables as age, sex, body mass index(MBI), intense physical activity, duration of daily activities, duration and symmetry of pain (P<0.05).

    Conclusion

    The frequency of atrophy of multifidus muscle was reported to be high in the patients under study. Female gender, old age, high BMI, intense physical activity, duration of daily activities, duration of spinal pain and two-sided pain were recognized as independent variables associated with multifidus muscle atrophy.

    Keywords: Magnetic Resonance Imaging, Multifidus Muscle, Spinal Pain
  • Hamid Rahimi, Leila Azizkhani*, Siamak Vahedi, Kourosh Akhbari, Bahar Ardalani, Behzad Khalafi Pages 220-226
    Background and Objective

    One of the most important advancements regarding the care of patients with acute myocardial infarction is the administration of anti-coagulation medicines (e.g., streptokinase). However, it must be noticed that this medicine requires rapid and timely administration. Moreover, Percutaneous Coronary Intervention (PCI) is increasingly used as a method of revascularization. Considering the importance of time for the effective use of these methods, the present study aimed to investigate the duration of the process, treatment outcome, and its associated factors in patients with ST-segment elevation myocardial infarction (STEMI) who were candidates for streptokinase or PCI.

    Materials and Methods

    The present descriptive-analytical study made use of total population sampling so that all patients with STEMI who did not meet the exclusion criteria were included in the study in 2017. The study population consisted of 183 patients who had referred to the emergency ward of Tohid Hospital in Sanandaj, Iran. The patients were investigated regarding their age, gender, day of admission, pain-to-admission time, the average travel time to the hospital, type of referral, underlying illness, time of myocardial infarction diagnosis, starting time of reperfusion therapy, and final outcome. The collected data were recorded in the designed forms and then entered into SPSS software (version 22). Descriptive statistics formulas (i.e., mean, standard deviation, and percentage) were used regarding research questions. Moreover, regarding the research hypotheses, the chi-square test and correlation coefficients were used in the case of qualitative and quantitative variables, respectively.

    Results

    According to the results, the majority of patients were male patients over 50 years old with no history of myocardial infarction. A total of 146 (79.8%) and 37 (20.2%) of participants were male and female, respectively. Moreover, the mean age of the participants was 58.52 and 28 of them (15.3%) had a history of myocardial infarction. The mean duration time of ECG and myocardial infarction diagnosis was 4.2 and 18.85 min, respectively. Furthermore, the mean duration time from patient admission to receiving intervention was estimated at 107.68 min. It should also be mentioned that their average length of hospital stay was 4.9 days.

    Conclusion

    Based on the results, it can be said that the mortality rate was higher in older patients than in others. Moreover, the duration of ECG in female patients was longer in comparison to the male patients. In addition, starting the reperfusion therapy took longer in the night shifts.

    Keywords: Myocardial Infarction, Percutaneous Coronary Intervention, Thrombolytic Therapy
  • Azar Pirdehghan, Zahra Razavi, Razieh Rajabi* Pages 227-233
    Background and Objective

    Type 1 diabetes is the most common metabolic and chronic disease in children and adolescents. This study aimed to evaluate the factors influencing diabetic control among adolescents with Type 1 diabetes.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 205 patients aged 11-19 years with type 1 diabetes who referred to Endocrine Clinic of Besat Hospital, Hamadan, Iran, in 2019. The participants were selected based on a census sampling method and investigated in terms of factors affecting diabetic control. The data were analyzed in SPSS software (version 16). A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean age of the patients was 13.96±3.17 years, and 58% of the participants were female. Moreover, the mean values of diabetes duration and Hemoglobin A1c (HbA1c) were estimated at 5.71±3.16 years and 8.89±1.84%, respectively. Regarding treatment adherence, 35.2% of the patients had poor adherence. The prevalence rate of depression, anxiety, and stress were 51.2%, 72.2%, and 13.2% in patients, respectively. Poorly controlled diabetes based on HbA1c correlated significantly with father's unemployment status and poor family support. Furthermore, the status of diabetes control based on HbA1c level had a significant correlation with the scores of stress, anxiety, and depression. However, there was a negative and significant relationship between the status of diabetes control and the number of annual referrals to the clinic.

    Conclusion

    This study showed that anxiety, depression, and stress led to poor control in patients with type 1 diabetes. On the other hand, increased income and family support, as well as frequent visits to the clinic improved diabetic control.

    Keywords: Adolescents_Diabetes Mellitus Type1_Etiology_Hemoglobin A Glycosylated
  • Mohammad Fallah, Afshin Azimi, Seyed Mousa Motavalli Haghi, Nazila Sarafraz, Mahdi Parsaei*, Mahdi Hassanzadeh, Saber Alizadeh, Ahad Shahnami, Ali Nayebi Pages 234-240
    Background and Objective

    Infection with hydatid cysts or hydatidosis, which is a zoonotic disease, is caused by the larval stage of Echinococcus granulosus in humans and animals. Hydatidosis infection is endemic in most parts of the country. In Khoda Afarin County in East Azarbaijan, Iran, as a center of animal husbandry, there is a possibility of high exposure to the Echinococcus granulosus egg. This study was carried out to determine the seroprevalence of hydatidosis in this county population.

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 295 blood samples were collected from the population of Khoda Afarin County in a test tube without anticoagulant within 2018 to 2019. The samples were evaluated using enzyme-linked immunosorbent assay to measure immunoglobulin G against Echinococcus granulosus. The demographic data of the participants were gathered by a questionnaire, and the results were analyzed using SPSS software (version 18).

    Results

    Out of 295 samples, 12 (4.07%) people were positive. The highest percentage of seropositivity was reported in the age group of 30-39 years with 3 (3.53%) cases. The frequency rates of seropositivity in urban and rural subjects were 16.7% and 83.3%, respectively.

    Conclusion

    The obtained results showed a significant prevalence of infection in the study population (similar to those reported in some other studies carried out in different parts of Iran). Therefore, it is essential to focus on the control and prevention of the disease as a priority disease in Khoda Afarin County among different occupations and age groups.

    Keywords: Echinococcus granulosus, Hydatidosis, Seroprevalence
  • Amir Asadi Fakhr*, Masoud Tarbiat Pages 241-246
    Background and Objective

    Intubation is the most common method for the management of the upper airway in general anesthesia. In this regard, the prediction of the ease or difficulty of intubation is of paramount importance for the anesthesia team. The main cause of anesthesia-related mortality is failed airway management. The present study aimed to compare the accuracy of the upper lip bite (ULBT) test and mallampati test in the fast prediction of difficult intubation.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted on 418 patients. Prior to anesthesia, the degree of difficulty of intubation was predicted using two predictive tests, namely Mallampati test and upper lip bite test. In addition, after anesthesia, the degree of predicted difficulty was compared with the Cormack-Lehane classification of laryngoscopic view.

    Results

    As evidenced by the obtained results, the frequency of difficult intubation was reported as 5.3%. Sensitivity, specificity, and negative predictive value of ULBT test were measured at 21.4%, 95.3%, and 97.2%, respectively. Moreover, the accuracy was obtained at 92.8% which was the highest value. On the other hand, sensitivity, specificity, and negative predictive value of Mallampati test were estimated at 34.7%, 87.5%, and 91%, respectively. In addition, the accuracy of this was reported as 81.3%.

    Conclusion

    The results of the current study indicated that ULBT test as an easy method with high specificity, high predictive value, and high accuracy in the evaluation and prediction of difficult laryngoscopy is more suitable than Mallamati.

    Keywords: Intubation, Laryngoscopy, Mallampati Test, Upper Lip Bite Test
  • Fatemeh Eslami, Atieh Mahdavi Rafi, Hamid Reza Ghasemi Basir* Pages 247-251
    Background

    Hidrocystoma are benign adnexal cystic lesion originating from sweat glands (eccrine or apocrine) which are often observed in the head and neck. Periocular hidrocystomas are relatively uncommon which can occur as single or multiple lesions. There is no gender or race predisposition for the prevalence of hydrocystoma. Spontaneous resolution is rare, especially in large cysts, and definite treatment usually requires surgery and complete removal of the cyst wall.

    Case Presentation

    Here we present the case of a 44-year-old male admitted to our clinic with mobile mass in lower eyelid and conjunctival cystic lesion which had increased in size over the previous 6 months. All other ophthalmologic findings were within normal range in both eyes. The mass was exposed by blunt dissection through the lower palpebral conjunctiva. Excision was continued by careful blunt dissection in order to avoid capsule rupture and the cystic mass was removed from the surrounding tissues. The dimensions of the cyst was 8x12x10 mm macroscopically. Histological incision revealed a benign cystic mass lined with a single layer of columnar epithelium which demonstrated eccrine hidrocystoma.

    Conclusion

    Although eccrine hidrocystoma lesions rarely involve the orbit, they should be considered in differential diagnosis of cystic swelling in periorbital region. If the lesion is completely removed without rupturing capsule (such as the patient in this case study), the recurrence will be extremely rare.

    Keywords: Eccrine Hidrocystoma, Eyelid, Orbit